Skip to main content

Gore-Tex

För att få tillverka skor (för både herr, dam och barn) med GoreTex-membran måste skorna bli godkända av GoreTex. De ställer mycket höga krav, inte bara på själva vattentätheten och andningsförmågan utan även på allmän slitstyrka och konstruktion.

GORE-TEX®

Det bästa skovalet för dina fötter är en sko som är bekväm, vattentät och som andas. När du köper skor som har membran av GORE-TEX är det en sko du kan använda i alla väder - året om. GORE-TEX kombinerar vattentäthet med maximal andningsförmåga och det håller dina fötter torra i ett behagligt klimat oavsett väderförhållanden.

Vad är Gore-Tex?

GORE-TEX är ett exceptionellt tunt membran som håller vattendroppar ute men som släpper ut fukt. Membranet består av ett lager av expanderad polytetrafluoreten (ePTFE).

GORE-TEX-membranet innehåller mer än 1,4 miljarder porer per kvadratcentimeter. Porerna ger GORE-TEX-materialet speciella egenskaper som vattentäthet, vindtäthet och andningsförmåga.

Vill du se våra skor med Gore-Tex?

Vi har ett bra sortiment med Gore-Tex skor för alla säsonger och har listat dessa i en egen kategori. Klicka på länken nedan för att se dessa.